Патентный поверенный Украины Колосов Александр

1    2    3    4    5    »»

Патентний повірений України Олександр Колосов прийняв участь у двох міжнародних спеціалізованих виставках.

21.05.2016

З 29 по 31 березня 2016р. у Міжнародному виставковому центрі (Київ, Броварський проспект, 15) пройшли: Міжнародна спеціалізована виставка «Металообробка. Інструмент. Пластмаса - 2016» і ІІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Київський Технічний Ярмарок - 2016». На цих виставках від НТУУ «КПІ» була, зокрема, представлена наукова розробка за співавторства Колосова О.Є. під назвою: «Інноваційна склобазальтопластикова тара для пакування, зберігання та транспортування боєприпасів».
Інформацію про подію можна знайти у газеті «Київський політехнік» (четверта сторінка) під назвою «Розробки НТУУ «КПІ» на міжнародних виставках» за посиланням: files/1616.pdf.

З нагоди 16-ї річниці Всесвітнього Дня інтелектуальної власності адміністрація НТУУ "КПІ" відзначила найбільш активних працівників у сфері інтелектуальної власності і права.

26.04.2016

З нагоди 16-ї річниці Всесвітнього Дня інтелектуальної власності адміністрація НТУУ "КПІ" відзначила найбільш активних працівників у сфері інтелектуальної власності і права. 26 квітня 2016р. в урочистій обстановці за вагомий внесок у зміцнення міжнародного та державного авторитету НТУУ "КПІ" у сфері інтелектуальної власності і права був нагороджений грамотою проректора з наукової роботи університету патентний повірений України, д.т.н., професор кафедри ХПСМ Олександр Колосов.

Чергове визнання досягнень патентного повіреного України Олександра Колосова в рамках Всеукраїнського конкурсу «Винахід року – 2015».

15.04.2016

Конкурсна комісія Всеукраїнського конкурсу «Винахід року – 2015» нагородила спеціальною відзнакою за ефективне рішення в галузі медицини патент України на корисну модель № 78585 «Спосіб використання пов'язки вуглецевої сорбуючої медичного призначення».
Серед співавторів і перших власників вказаного патенту – патентний повірений України Олександр Колосов.
Інформація про подію вміщена на сторінці Укрпатенту в розділі «новини» за посиланням: http://uipv.org/ua/index.html?_m=publications&_t=rec&id=3606.

У науково-популярному журналі "Винахідник і раціоналізатор" (№1 за 2016р.) опубліковано інтерв"ю патентного повіреного України Олександра Колосова з нагоди одержання восени 2015р. почесної нагороди ВОІВ.

24.03.2016

У науково-популярному журналі "Винахідник і раціоналізатор" (№1 за 2016р.) під рубрикою «Володарі почесних нагород ВОІВ» опубліковано інтерв"ю патентного повіреного України Олександра Колосова з нагоди одержання восени 2015р. почесної нагороди ВОІВ.
Повний текст интерв"ю можна прочитати в розділі «Публікації» під №35.

Рішенням Вченої ради НТУУ «КПІ» затверджено списки переможців конкурсу НТУУ «КПІ» в номінації «Викладач-дослідник – 2015», до якого війшов патентний повірений України Олександр Колосов.

06.02.2016

Рішенням Вченої ради НТУУ «КПІ» затверджено списки переможців конкурсу НТУУ «КПІ» в номінації «Викладач-дослідник – 2015», до якого війшов патентний повірений України Олександр Колосов.
Інформацію про подію можна знайти за посиланням:
http://kpi.ua/researcher-2015.

Відзнака патентного повіреного Олександра Колосова до Всесвітнього дня науки - 2015.

30.11.2015

Відзнака патентного повіреного Олександра Колосова до Всесвітнього дня науки - 2015.
В рамках роботи Міжнародного форуму «Науковці та освітяни України в ім'я утвердження миру, стабільності та розвитку суспільства», приуроченого до Всесвітнього дня науки, що проводила 30.11.2015р. Академія наук вищої освіти України за підтримки та участі Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України, Національної академії правових наук України, Національної академії аграрних наук України, міжнародних представників наукової та освітянської еліти, патентний повірений України, д.т.н., професор кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування інженерно-хімічного факультету НТУУ "КПІ" Олександр Колосов був нагороджений пам"ятною медаллю «За вагомий внесок у розвиток освіти і науки» та Сертифікатом.

Патентний повірений України Олександр Колосов прийняв участь як член журі у Всеукраїнському конкурсі «INTEL-Техно Україна-2015», що проводився для виявлення та підтримки учнівської молоді, обдарованої в різноманітних сферах науки й техніки.

17.10.2015

Патентний повірений України Олександр Колосов прийняв участь як член журі секції «Інженерія-2» ІІ (очного) етапу Всеукраїнського конкурсу «INTEL-Техно Україна-2015», що проводився для виявлення та підтримки учнівської молоді, обдарованої в різноманітних сферах науки й техніки.
Конкурс відбувався 14-15 жовтня 2015р. на базі Будинку культури Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Участь в конкурсі прийняли учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учні (вихованці) професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів України та країн Близького зарубіжжя, яким станом на 1 травня 2016 року не виповниться 20 років. Конкурс “Intel-Техно Україна” проводився за категоріями: математика; фізика та астрономія; інженерія; енергетика; робототехніка і інтелектуальні машини; комп’ютерні науки. За результатами суперфіналу конкурсу були відібрані 5 проектів.

В журналі «Інтелектуальна власність в Україні» (№9 за 2015р.) надрукована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Особливості патентування винаходів, що кваліфікуються експертизою як методи інтелектуальної діяльності людини».

07.10.2015

В журналі «Інтелектуальна власність в Україні» (№9 за 2015р.) надрукована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Особливості патентування винаходів, що кваліфікуються експертизою як методи інтелектуальної діяльності людини».
В статье рассматриваются типичные ответы экспертизы на заявки на изобретения (полезные модели), которые априори квалифицируются экспертизой как методы интеллектуальной деятельности человека. Отмечается, что результаты, которые могут косвенно касаться интеллектуальной деятельности человека, целесообразно патентовать прежде всего в рамках способа (процесса). Приводятся примеры двух формул подобных изобретений, для первого из которых было вынесено решение об отказе в выдаче патента, а для второго – принято решение о выдаче патента на полезную модель, а затем и на одноименное изобретение. Тезисно приведен возможный шаблон построения аргументированного ответа на предварительный отказ экспертизы в выдаче патента.
Полный текст статьи можно прочесть в разделе «Публикации» под №34.

Почесна нагорода до Дня винахідника і раціоналізатора України-2015 – Золота медаль ВОІВ – вручена заслуженому винахіднику НТУУ "КПІ", патентному повіреному України Олександру Колосову

17.09.2015

До Дня винахідника і раціоналізатора України-2015 вручена почесна нагорода - Золота медаль ВОІВ - заслуженому винахіднику НТУУ "КПІ", патентному повіреному України Олександру Колосову.
Медаль ВОІВ «За винахідництво» була заснована в якості стимулу винахідницької та інноваційної діяльності у всьому світі. Ця нагорода символізує визнання творчого внеску новаторів у створення національного багатства і в розвиток.
Медаль ВОІВ «За винахідництво» вручається національними та міжнародними організаціями видатним винахідникам. Особлива увага приділяється авторам таких винаходів, які вносять помітний внесок в економічний і технічний розвиток країни.

В журналі «Інтелектуальна власність» (№6 за 2015 рік) надрукована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Аспекти міжнародної фази патентування винаходу за процедурою РСТ».

04.07.2015

В журналі «Інтелектуальна власність» (№6 за 2015 рік) надрукована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Аспекти міжнародної фази патентування винаходу за процедурою РСТ».
В статье указаны особенности составления описания разработанного технического решения «базовой» украинской заявки, которая является основой для одноименной международной заявки. Рассмотрены некоторые процедурные аспекты получения патентов в разных странах, включая преимущества патентования изобретений по системе РСТ, с их адаптацией к отечественному Заявителю. Проанализированы основные процедурные особенности зарубежного патентования согласно РСТ, включая этапы международной подачи заявки на изобретение, международного поиска и письменного сообщения международной публикации, а также международной предварительной экспертизы.
Полный текст статьи можно найти в разделе «Публикации» под номером 33.